Home » Blog » Kako organizovati filmsko veče?

Kako organizovati filmsko veče?

Organizacija filmske večeri može da protekne vrlo jednostavno, a pruži savršenu atmosferu za zabavu i uživanje. Filmsko veče je jedan od najboljih načina da okupite društvo i provedete sadržajno zajedničko vreme, a ova atmosfera je i savršena za zajedničko vreme sa partnerom, ili sa porodicom. Zavisi od filma koji odaberete!

Kako bi organizacija bila što jednostavnija – sigurno su vam potrebni saveti! Pripremili smo nekoliko važnih preporuka i ideja za organizaciju filmske večeri. Saznajte ih u nastavku teksta!

Odaberite idealnu hranu za filmsko veče

Naravno da su vam kokice prve na umu. I zaista – one su nepogrešiv i klasičan izbor, a to nisu postale bez razloga. Ispunjavaju sve kriterijume da bi bile na prestolu bioskopske hrane: ne moramo ih gledati da bismo ih jeli, što omogućava punu koncentraciju i fokus na film; preukusne su i jedu se prstima, pa nam zaista puna pažnja ostaje na ekranu. 

Kako biste gostima pokazali da ste se potrudili, preporučujemo da umesto da kupujete gotove, sami napravite kokice – biće sveže i tople pri serviranju. 

A šta odabrati za slatkiše tokom filma? 

Provereni recept za palačinke je, uz nekoliko sastojaka koje već imate u frižideru, sve što vam je potrebno! Baš kao i kokice, palačinke se lako jedu, svi ih vole, a ako se igrate sa punjenjima – mogu biti i vrlo zabavne, a pritom zadovoljiti svačije ukuse. Osim toga, uz jednostavan recept lako ćete ih napraviti.

To možete uraditi pre puštanja filma – palačinke se jedu i hladne!

Dobra alternativa palačinkama su i krofne, ali su one dosta zahtevije za pravljenje. 

Odaberite film(ove) u kojima će svi uživati

Lista na kojoj su filmovi sa najboljim ocenama će vam biti od koristi da se inspirišete kada birate film koji ćete puštati. 

Uvek savetujemo da odabir bude klasičan, te pustite jedan od onih filmova koje bi svako trebalo da odgleda. Sa takvim filmovima ne možete da pogrešite.

No, ako sa ljudima sa kojima planirate filmsko veče, delite i ukus za kinomatografiju, onda odaberite žanr za koji znate da ćete u njemu najviše uživati. Onda na internetu uvek tražite specijalizovane liste najboljih filmova određenog žanra. Na primer: “najbolji trileri”. Na ovaj način ćete sigurno pronaći idealan film za ovu priliku. 

Takođe, danas postoje platforme na kojima gledaoci ocenjuju filmove, pa ih iskoristite. Recenzije će vam pomoći da pronađete idealan film!

Takođe, odabir filma treba prilagoditi i tipu društva. Postoje filmovi koji su porodični, ljubavni i zabavni, ili intrigantni. Tople, porodične filmove birajte za filmsko veče sa ukućanima, romantične komedije gledajte u paru, a zabavne filmove čuvajte za večeri sa društvom. 

Filmski maraton – tematsko veče filmova

Ko kaže da na repertoaru mora da bude samo jedan film?

 Jeste li čuli za “filmske maratone”?

Uz maratone, filmske večeri postaju zabavnije i sadržajnije. Filmski maraton možete da organizujete uz gledanje filmova istog žanra, ili gledanje više delova istog filma. Naravno, možete da budete kreativni, pa filmovi ne moraju imati ništa zajedničko, osim toga da vam se svima dopadaju!

Računajte na to da filmski maraton može trajati i po više desetina sati, te im se vremenski prilagodite. 

Evo i nekoliko ideja za filmske maratone:

  • Nekoliko filmova jednog režisera, na primer: Tarantina, Nolana, ili Vudi Alena;
  • Nekoliko nastavaka istog filma, na primer: Hari Potera, Betmena, Gospodara Prstenova, ili Kuma;
  • Nekoliko filmova u kojima igra vaš omiljeni glumac ili glumica.
  • Nekoliko najboljih filmova istog žanra.

Kreirajte udobnu i toplu atmosferu

Sati gledanja filma zahtevaju maksimalno udobno okruženje, pa je ovo jedan od prioriteta prilikom organizacije filmske večeri. Vreme je da izvučete iz plakara sve udobne ćebiće i jastuke!

Pospremite sobu u kojoj ćete gledati film, po kaučima i foteljima postavite udobne prekrivače i jastuke, a vodite računa da svako mesto ima lak pristup stolu na kome ćete poslužiti hranu i piće. 

Za toplinu u atmosferi, prigušite svetla ili upalite sveće. To je sasvim dovoljno osvetljenja za film! Činije u kojima poslužite hranu treba da budu dovoljno velike i udobne za rukovanje tako da vaši gosti ne moraju ni da skrenu pogled sa filma dok uzimaju hranu da bi jeli. Isto tako, za služenje pića iskoristite slamčice, one olakšavaju ispijanje!

Udobnost je ove večeri prioritet! Razmazite svoje goste. 

Sumirajte utiske nakon gledanja filma 

Po čemu je prevashodno drugačije gledati film samostalno i u društvu? 

Upravo po tome što u društvu gledanje filma postaje zajedničko iskustvo. Saznajte sve o tome kako je ko doživeo film, kako ga je razumeo, koje je poruke iz njega izvukao. 

Diskutovanje o filmu je jedan od najboljih delova filmskih večeri! Ohrabrite sve da postave pitanje, da kažu svoje mišljenje o filmu. Na kraju, zajedno ostavite recnezije i ocenite film od 1 do 10.

Pa, kada planirate da organizujete filmsko veče? SIgurni smo da će vam ovi saveti i ideje pomoći pri organizaciji. Želimo vam zabavno vreme u društvu dragih ljudi! 

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *