Home » Blog » Trgovanje Binarnim Opcijama: Prevara Ili Zarada?

Trgovanje Binarnim Opcijama: Prevara Ili Zarada?

Trgovanje binarnim opcijama samo po sebi ne predstavlja prevaru, ali obzirom da je reč o brzo rastućem obliku zarade putem online trgovanja, svakodnevno se pojavljuju nove binarne platforme, tako da je praktično nemoguće ispratiti brzinu promena koje se dešavaju u binarnim opcijama.

binarne-opcije-online

To ostavlja puno prostora prevarantima da pokušaju da namame početnike da postanu njihovi klijenti. U tome, na žalost, često i uspevaju. Privuku pažnju svojim primamljivim ponudama i obećanjima o brzoj zaradi, primame klijente da ulože određeni novac, a onda jednostavno nestanu. Ustvari, postoji čitava razrađena šema prevara usled čega binarne opcije, kao instrument trgovanja, imaju dosta lošu reputaciju.

Sa druge strane, činjenica je da binarne opcije mogu biti profitabilni instrument ukoliko koristite pouzdane i legitimne platforme za trgovanje, koje neće manipulisati vašim transakcijama. Postoji mnoštvo uglednih i pouzdanih brokera koji pošteno tretiraju svoje klijente i čije je poslovanje potpuno legitimno i kontrolisano od strane regulatornih tela.

Međutim, zbog čestih prevara čitava industrija trpi, a svaki trgovac, naročito ako je početnik, mora preduzeti neke mere kako bi zaštitio sebe i svoj novac od potencijalnih brokera prevaranata. Ako želite da se oprobate u trgovanju binarnim opcijama, a plašite se da ne budete prevareni, pročitajte nastavak teksta u kome ćemo vam otkriti najčešće šeme koje koriste prevaranti i naučiti vas kako da izbegnete prevaru na binarnim opcijama.

Lažni Brokeri

Problemi sa povlačenjem ostvarenog profita i manipulacija cenama prilikom trgovine jasan su znak da ste ušli u dil sa lošim posrednikom u trgovini. Svaki trgovac ulazi u trgovinu da bi zaradio novac. To je suština trgovine. Ukoliko vam broker ne dozvoljava da povučete sredstva sa vašeg računa, gubi se svrha trgovine, a vi ste žrtva prevare.

Najveći Rizici Da Budete Prevareni U Trgovanju Binarnim Opcijama

#1 Problemi sa povlačenjem

Ako znate da niste ni na koji način zloupotrebili softver, niti ste prekršili odredbe i uslove korišćenja koje ste prihvatili pri pristupanju binarnoj platformi, drugim rečima – niste učinili ništa pogrešno niti protivzakonito, ali se zatraženo povlačenje vaših sredstava odlaže zbog nejasnih razloga, onda ste verovatno na scam binarnoj platformi. Ako vam se to desi, odmah zatražite jasno objašnjenje od brokera zašto se vaš zahtev odlaže i potrudite se na sve načine da izvučete svoj novac i nakon toga odmah promenite brokera.

Drugi tipičan problem sa povlačenjem sredstava sa binarnog računa jeste primanje mejl poruke ili telefonskog poziva (zavisi od zemlje i od brokera) u kome vas account menadžer nagovara da ne povlačite novac i nudi vam dodatne podsticaje ako zadržite novac na računu: dodatne bonuse, besplatne obrte ili nadogradnju vašeg računa na platinum ili golden verziju. Ukoliko vam se to desi budite odlučni u svom zahtevu za povlačenje novca. Ako i dalje budete imali problema sa povlačenjem, onda ste gotovo sigurno žrtva prevare.

#2 Manipulacija cenama trgovinskih sredstava

Brokeri mogu lako manipulisati cenama koje vam prikazuju na platformi za određena sredstva trgovine. Na prevarantskim platformama to se dešava onda kada počnete da ostvarujete ozbiljnije profite. Kada broker primeti da obavljate puno uspešnih trgovina, može promeniti cenu sredstva kojim trgujete u trenutku zatvaranja. Ovo je, na žalost realnost, i postoji mnoštvo brokera koji su skloni manipulaciji cenama. Brokeri mogu na veoma jednostavan način promeniti cenu koju vidite na ekranima, a da vi uopšte ne znate da ta cena nije prava.

Međutim, iako ne možete izbeći manipulacije sa cenama, možete da proverite da li se ona zaista i desila. Ako vam nakon više uspešnih uzastopnih trgovina dešavaju nagle promene cena i njihova volatilnost, onda možete proveriti cenu tako što ćete posetiti neki od mnogobrojnih nezavisnih sajtova za praćenje finansijskog tržišta, na primer sajt netdania.com.

#3 Account menadžer prevare

Vaši account menadžeri mogu vam obećati profitabilnije obrte ukoliko im omogućite pristup vašem računu. Ako se to desi, onda ste, nažalost, vrlo verovatno na prevarantskoj platforim. Logično je da account menadžerima koji rade za određenog brokera nikako nije u intersu da vi ostvarujete profit. Svaki put kada klijent zaradi novac, binarni broker gubi, a menadžer siguno ne želi da njegov poslodavac ostvaruje gubitke.

Dakle, poenta je da samo vi imate pristup računu, ali se u praksi dešava da account menadžeri trguju preko vašeg računa bez vaše saglasnosti. Ukoliko se to desi, odmah pokušajte da povučete sredstva sa računa i čim to uradite, napustiti platformu i odaberite pouzdanijeg brokera.

prevara-upozorenje

Prevare Na Binarnim Opcijama Možete Izbeći

U većini slučajeva, binarni trgovac shvati da je uvučen u mrežu prevara, tek kada i sam bude prevaren. Zato, da bi ne biste postali žrtva scam-a na platformama za trgovanje binarnim opcijama, isključivo birajte regularne (legitimne) sajtove koji se bave binarnim opcijama. Kod legitimnih brokera vaš novac će biti siguran i moći ćete da zatražite povlačenje u bilo koje vreme.

Najzad, važno je da uzmete u obzir sledeću činjenicu: da bi zarada na binarnim opcijama bila zaista moguća, nije dovoljno da odaberete legitimnog brokera. Potrebno je puno rada, razvijanja dobre strategije i praćenje tržišta. Ako ste u potrazi za zaradom na brzinu, bez proučavanja tržišta, vašu karijeru trgovca binarnim opcijama završićete praznih džepova, jer rizik od gubitka novca postoji i na regularnim platformama.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *